Web stranice za 1000 kn?

Često nas zovu potencijalni klijenti i pitaju koliko košta izrada jednostavne web stranice. Na temelju ovakvih ulaznih podataka nama je nemoguće dati ponudu. Konačan iznos može biti u rasponu od 3.000,00 kn do 30.000,00 kn. Ponekad klijent želi jednostavnu web stranicu, ali vrhunskog dizajna u kojega je potrebno uložiti puno vremena. Ili pak na oko nešto može izgledati jednostavno dok zahtijeva jako puno posla u pozadini.

Mi nemamo pakete za izradu web stranica jer je svaki projekt drugačiji, jer ne koristimo gotove predloške koje samo popunimo sadržajem, jer nam je stalo da svaki projekt bude odrađen kvalitetno. Cijenu od 1.000,00 kn gotovo nikad nećemo uspjeti ponuditi iz više razloga. Prvo ne želimo raditi web stranice za klijente na način da kupimo gotov predložak (template) i samo unesemo sadržaj. Kao drugo svaki naš projekt prvo prođe analizu, zatim se dizajner uhvati ozbiljnog posla i crta izgled web stranice od nule, vodeći se vašom knjigom standarda (ukoliko je imate) ili vašom vizijom. Nakon što se dizajn uskladi s klijentom programer prema tome dizajnu kreira web stranicu.

Prednost iskorištavanja gotovih predložaka je cijena. Mi tu prednost nećemo iskoristiti, jer takav proizvod nije na minimalnom nivou kvalitete koji će zadovoljiti naše standarde. Dok su nedostaci iskorištavanja gotovih predložaka mnogobrojni: sigurnost vaše web stranice i podataka, vrlo često loša optimizacija, nemogućnost proširivanja funkcionalnosti ili proširivanje velikim brojem dodataka koji još više usporavaju web stranicu. Ovo su samo neki od nedostataka.

Sada je odluka na svakom kupcu kakav proizvod želi. Proizvod koji će prezentirati njegovu firmu / obrt.